Грозєв: ГРУ збиралося ліквідувати все керівництво України. Уявіть замахи на 20 генералів і Зеленського!

Грозєв зазначив, що замах на Зеленського ГРУ планувало ще до повномасштабного вторгнення
Фото: Володимир Зеленський / Facebook

В інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону болгарський журналіст-розслідувач Христо Грозєв розповів про своє розслідування замаху російських спецслужб на президента України Володимира Зеленського.

За даними Грозєва, до спроби замаху було причетне Головне управління (відоміше як ГРУ) Генерального штабу збройних сил країни-агресора Росії.

"Суть була в тому, що ще до початку війни в російському ГРУ реально збиралися нейтралізувати все військово-політичне керівництво України, використовуючи есесошників, грушників, агентів впливу. Усього цього не відбулося", – наголосив розслідувач.

Він вважає, що якби в російських спецслужб вийшло задумане ними, це "значно" змінило б перебіг війни РФ проти України.

"Уявіть собі, якби реально були замахи на 20 генералів і Зеленського. На всіх, хто в певний момент став важливим чинником для згуртування. Могло бути дуже погано", – наголосив Грозєв.

Контекст:

У січні 2024 року видання Independent писало, що Зеленський від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року був ціллю більше ніж 12 спроб замаху, і частині з них допомогла запобігти інформація, якою з українським лідером за дорученням президента США Джо Байдена поділилися в ЦРУ.