Лукашенку стало зле на саміті ШОС в Астані – ЗМІ

Лукашенко важко хворіє, зазначили ЗМІ
Фото: president.gov.by

Олександру Лукашенку, який називає себе президентом Білорусі, стало зле під час візиту в Астану на саміт Шанхайської організації співпраці. Про це 5 липня поінформував російський "Дождь" із посиланням на джерела.

Зазначають, що Лукашенку стало зле 3 липня, за півтори-дві години після прибуття до Астани.

А наступного дня, виступаючи на саміті ШОС, Лукашенко мав блідий вигляд і говорив невпевнено, наголосив "Дождь".

Як розповіло ЗМІ одне з джерел, Лукашенко важко хворіє, проте на що – невідомо, цю інформацію тримають у найсуворішому секреті.

Під час саміту Білорусь стала членом ШОС.

Контекст:

Лукашенку й раніше ставало зле. Зокрема, стан його здоров'я став предметом для обговорень у ЗМІ після появи політика на параді 9 травня 2023 року в Москві: у Лукашенка там помітили на руці пов'язку, як від венозного катетера, крім того, він покинув Москву спішно, не чекаючи на завершення всіх урочистостей, і його не було на неформальному сніданку нелегітимного президента країни-агресора Росії Володимира Путіна із закордонними лідерами, які приїхали в Москву.

Після цього він до кінця тижня не з'являвся на публіці й пропустив урочисті заходи в Мінську на честь Дня державних прапора, герба та гімну, які відбулися 14 травня.

Наступного дня пресслужба Лукашенка повідомила про відвідання ним центрального командного пункту ВПС і військ ППО. На знімках, якими проілюстрували візит, у Лукашенка знову було видно пов'язку на руці. Окрім того, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко припустив, що Лукашенко був у гримі, і звернув увагу: той говорив з очевидними труднощами, чим "погіршив підозри".

23 травня Лукашенко, проводячи нараду з актуальних питань охорони здоров'я Білорусі, заявив, що він хворів на аденовірусну інфекцію, але "помирати не збирається".

25 травня він брав участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради в Москві, і за день, за даними білоруської опозиції, його терміново госпіталізували.