Зеленський заявив, що Татаров і Малюк убивали чеченців у Києві. Відео

За словами президента, про те, що Татаров убивав чеченців у Києві знають, і у США
Фото: depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський заявив, що заступник керівника Офісу президента України Олег Татаров разом із чинним главою СБУ Василем Малюком "убивали чеченців" у Києві на початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це глава держави розповів 27 серпня під час пресконференції, її транслював Офіс президента в YouTube.

Так Зеленський відповів на запитання журналіста "Української правди" Романа Кравця щодо ефективності діяльності команди Офісу президента.

Кравець запитав, як Зеленський оцінює ефективність своєї команди – за особистою лояльністю чи результативністю, і у зв'язку із цим попросив президента оцінити деяких співробітників Офісу президента, наприклад, Татарова.

Зеленський відповів, що здивований запитанням Кравця, оскільки цю тему обговорювали на зустрічі із журналістами у форматі off the record (тобто коли її подробиць у ЗМІ не публікували), на якій, зокрема, були представники "Української правди".

"На [зустрічі] оф-рек я сказав про Татарова. Але якщо вам замало, я повторю. Я не хотів це казати. Це знають і Сполучені Штати, і всі: Олег Татаров разом із Василем Малюком убивали чеченців в Україні, у Києві, поки ви [журналіст УП] тут не були. Замало? Вигнати його, щоб його вбили росіяни? Я вже про це казав і сказав, що це непублічна інформація. Сказав усім медіа на нашій непублічній зустрічі", – заявив президент.

Жодних інших подробиць Зеленський не навів. Журналісти "Інтерфакс-Україна" припустили, що йдеться про чеченських диверсантів.

Контекст:

За часів президентства Віктора Януковича Татаров обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС і негативно висловлювався про учасників Євромайдану. 2020 року Зеленський призначив його заступником глави ОП

Татаров фігурував у справі екснардепа й ексглави "Укрбуду" Максима Микитася. Справа стосується махінацій навколо видавання квартир Нацгвардії. За даними НАБУ, Татаров, який раніше працював юристом в "Укрбуді", разом із Микитасем "дав хабар одному з керівників експертної установи"Татаров заперечував свою причетність до злочину і говорив, що "антиукраїнські сили" домагаються його відставки. 2022 року справу проти Татарова було закрито.

Зеленському неодноразово ставили запитання про доцільність перебування Татарова в його команді. 2021 року президент відповів на це, що вважає Татарова "професійною людиною".