Ситуація в енергетиці стабілізована завдяки цілодобовій праці енергетиків – Міненерго

Значну частину потужностей уже відновили, й енергетики й далі працюють над відновленням і ремонтом, розповіли в Міненерго
Фото: dtek.com

Завдяки безперервній праці українських енергетиків удалося стабілізувати ситуацію в енергетичному секторі, який постійно перебуває під загрозою через обстріли з боку Росії. Про це повідомила в ефірі ICTV заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона зазначила, що два тижні тому українці стикалися із серйозними проблемами з електропостачанням, оскільки з березня Росія здійснила численні масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Унаслідок цих обстрілів було значно пошкоджено як генераційні потужності, так і об'єкти системи передавання електричної енергії. Це призвело до суттєвого дефіциту в енергетичній системі.

"Зараз нам удалося більше стабілізувати ситуацію, й у першу чергу, звичайно, це цілодобова робота енергетиків", – підкреслила Гринчук.

Вона додала, що значну частину потужностей уже відновили, й енергетики й далі працюють над відновленням і ремонтом.

"Ми продовжуємо відновлювати й ремонтувати. І це й етап перемовин, який планується в рамках формули миру, це й протиповітряна оборона, це й продовження здійснення фізичного захисту наших об'єктів, тому що ми розуміємо, що захист – це питання номер один", – зазначила заступниця міністра.

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня у країні знову почалися масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

Зараз триває наймасштабніша в історії України ремонтна кампанія в енергетичній галузі, заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник.