У команді Усика відповіли на чутки, що українцю під час поєдинку з Ф'юрі давали "якийсь інгалятор". Відео

Усик (ліворуч) зміг переламати перебіг поєдинку з Ф'юрі, який не зовсім вдало складався для нього
Фото: EPA

Абсолютний чемпіон світу з боксу в надважкій вазі Олександр Усик перед боєм і під час поєдинку цілував хрест, проте жодного інгалятора, який "підбадьорив" боксера, не було. Про це в інтерв'ю, яке опублікували 20 травня в YouTube на каналі Boxing King Media, заявив помічник тренера й катмен Усика Расс Анбер.

Анбер спростував конспірологічні версії про "інгалятор", які почали поширювати в соцмережах на тлі того, що в першій половині бою Усик поступався британцеві, а після того, як під час чергової перерви між раундами до його рота тренери щось піднесли, перехопив ініціативу, послав Ф'юрі в нокдаун і зрештою виграв.

Помічник тренера заявив, що Усик поцілував хрест.

"Це був хрест, він носив його на рингу. Ви могли побачити це під час виходу на ринг, він був на його грудях. Він носив його на рингу, це його віра. І він поцілував хрест перед початком бою. Він поцілував хрест тому, що я дав йому його поцілувати перед початком поєдинку і я сам поцілував його. А потім він поцілував його в кутку. Ці люди [які розповсюджують чутки про інгалятор] – лайно", – сказав Анбер.

Відео фрагмента бою публікує, зокрема, користувач із ніком Boxing n BBQ у Х. На кадрах у той самий час, коли Усик цілує хрест, видно, що Анбер обробляє розсічення над правим оком українця, через яке після бою чемпіону накладуть шви.

На епізод, коли Усик цілує хрест, відреагував у Х, зокрема, промоутер британського боксера Ентоні Джошуа Едді Гірн. Він перепостив відео, прокоментувавши цей момент: "Вау!"

Контекст:

Поєдинок між Усиком і Ф'юрі мав відбутися в Ер-Ріяді 17 лютого. Проте за два тижні до бою з Усиком Ф'юрі дістав розсічення на обличчі під час спарингу і йому наклали шви. Поєдинок перенесли на 18 травня.

Під час битви поглядів 16 травня Ф'юрі відвернувся від Усика, 17 травня під час фінальної битви поглядів штовхнув українця.

Перемігши Ф'юрі 19 травня, Усик забрав у британця титул чемпіона світу за версією WBC і став абсолютним чемпіоном світу з боксу (першим за 25 років після британця Леннокса Льюїса, який виграв об'єднавчий бій у Евандера Голіфілда 1999 року). До цього українець володів поясами чемпіона світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі. Тепер в Усика у професіоналах 22 бої й жодної поразки, 14 поєдинків він закінчив нокаутом.

Перемогу над Ф'юрі Усик присвятив своєму батькові, який помер у 2012 році. У боксера після бою з Ф'юрі підозрювали перелом щелепи. Чемпіону наклали чотири шви. Його промоутер Олександр Красюк заявив, що Усик, "безперечно", буде готовий до запланованого на 12 жовтня реваншу.