"А це вже боєкомплект пішов". ЗМІ показали відео вибухів на аеродромі в Бердянську

Джерела "5 каналу" передали журналістам відео, як стверджують, наслідків українського удару по Бердянську
Скріншот: 5 канал / Telegram

Після удару сил оборони України в ніч на 17 жовтня по аеродрому, який використовує російська армія в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області, там виникли численні пожежі. Це помітно на відео, яке оприлюднив у Telegram "5 канал".

Кадри, як стверджують, наслідків прильотів по аеродрому в Бердянську каналу надали невказані джерела.

Помітно, що загоряння виникли в кількох місцях авіабази, детонація триває просто під час зйомки.

"А ось це вже БК [боєкомплект] пішов", – коментує вибухи голос за кадром.

Відео перепостила в Telegram нардепка від "Євросолідарності" Ірина Геращенко.

Деякі російські "воєнкори" заявили, що удару по аеродромах у Бердянську та Луганську могли завдати ракетами ATACMS. Офіційно ні США, ні Україна не оголошували про постачання такого озброєння силам оборони України.

Українські військові не називали типу озброєнь, які використовували для ударів по аеродромах окупантів. Президент України Володимир Зеленський 17 жовтня заявив, що "є результати". "Я дякую деяким нашим партнерам. Ефективна зброя, як ми й домовлялися", – додав він.

Контекст:

ЗСУ вночі 17 жовтня атакували розташовані в окупованому Луганську й Бердянську аеродроми, які використовували російські загарбники.

У ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомляв, що підрозділи ракетних військ уразили два вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.

Сили спецоперацій України заявили, що на двох аеродромах знищено щонайменше дев'ять російських вертольотів, установку ППО, склад боєприпасів, ліквідовано та поранено десятки окупантів.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що на аеродромах у Бердянську й Луганську базувалися вертольоти Ка-52 та Мі-24, які окупанти використовували для ударів по передній лінії українських військ.