"Убивають медицину". Мер Мелітополя заявив, що завезені на окуповані території лікарі обслуговують насамперед російських загарбників

За словами Федорова, на окупованих територіях черги до вузьких фахівців становлять кілька місяців
Фото: Media Center Ukraine / Facebook

Завезені на тимчасово окуповані території Запорізької області лікарі обслуговують насамперед російських загарбників. Про це 4 грудня у Telegram заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

"Окупанти вбивають медицину на тимчасово окупованих територіях. Медичної допомоги майже немає, а завезені лікарі обслуговують у першу чергу російських вояків", – зазначив міський голова.

Він наголосив, що на захоплених країною-агресором територіях бракує кваліфікованих лікарів, тож черги до вузьких фахівців становлять кілька місяців. А щоб потрапити до лікаря, потрібна "купа російських папірців" – від паспорта РФ до медстрахування.

"У той же час ворог використовує наше населення для своїх медичних цілей: агітує поповнювати банк крові для російських військових, завозить бригади медиків, які працюватимуть з окупантами, влаштовує показові прийоми лікарів із РФ, але тільки для того, щоб імітувати піклування про людей", – резюмував Федоров.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти взяти не змогли. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ. Упродовж останніх місяців влада Мелітополя регулярно повідомляє про вибухи в тимчасово окупованому місті. Вони пов'язані як із роботою партизанів, так і з прильотами.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні. Генштаб ЗСУ регулярно повідомляє про перебіг наступальної операції на мелітопольському напрямку.