"Будемо йти до кінця". Нетаньяху відвідав ізраїльських військових у секторі Гази й один із тунелів ХАМАС. Відео

Нетаньяху поспілкувався з командирами й військовими Армії оборони Ізраїлю
Фото: gov.il

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вперше з початку війни проти терористичної організації ХАМАС 26 листопада відвідав війська ЦАХАЛ на півночі сектору Гази. Про це повідомило The Times of Israel.

Нетаньяху поспілкувався з командирами й військовими Армії оборони Ізраїлю, а також відвідав один із тунелів бойовиків ХАМАС, виявлених ЦАХАЛ, зазначають на сайті уряду Ізраїлю.

Відео з поїздки Нетаньяху опублікував у Х.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб повернути наших заручників, і врешті-решт ми повернемо їх усіх, – сказав прем'єр. – У нас три мети у цій війні: знищення ХАМАС, повернення всіх наших заручників і забезпечення того, щоб Газа більше не стала загрозою для держави Ізраїль. [...] Ми будемо йти до кінця, до перемоги. Ніщо не зупинить нас, і ми переконані, що в нас є сила, міць, воля й рішучість досягти всіх цілей війни, і ми їх досягнемо".

Контекст:

7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл південних і центральних районів Ізраїлю і вторглися на територію країни. За даними МЗС Ізраїлю станом на 10 листопада, бойовики вбили майже 1,2 тис. ізраїльтян, ще приблизно 240 захопили в заручники.

Ізраїль у відповідь розпочав контртерористичну операцію й до початку листопада повністю оточив Газу. Влада Ізраїлю заявляла, що бойові дії триватимуть до повного знищення угруповання ХАМАС.

27 жовтня Ізраїль розпочав наземну операцію в секторі Гази.

Уранці 24 листопада розпочалося чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС. Угода передбачає звільнення бойовиками протягом чотирьох днів 50 ізраїльських жінок і дітей. В обмін на кожного ізраїльського заручника буде звільнено трьох засуджених за терористичні злочини палестинських ув'язнених, усього – 150 осіб. Першу групу з 24 осіб ХАМАС звільнив 24 листопада, ще 17 заручників – 25 листопада, 14 ізраїльтян і трьох іноземців – 26 листопада.

Після закінчення перемир'я з ХАМАС у міноборони Ізраїлю прогнозують щонайменше два місяці інтенсивних бойових дій.