"Будемо ухвалювати рішення, які навряд чи сподобаються". Путін пригрозив Південній Кореї, якщо вона постачатиме зброю Україні

Путін у Ханої відповів на запитання росЗМІ
Фото: kremlin.ru

Нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін пригрозив Південній Кореї, якщо вона постачатиме зброю Україні. Про це самопроголошений президент, якого розшукує Міжнародний кримінальний суд, заявив 20 червня в Ханої (В'єтнам) на брифінгу для росЗМІ, відеозапис опублікував Telegram-канал "Смотри".

Уряд Південної Кореї заявив 20 червня, що перегляне свою позицію щодо постачання зброї Україні після того, як КНДР і Росія підписали договір, який передбачає взаємне зобов'язання надати негайну військову допомогу в разі нападу на одну з них.

Путін назвав "дуже великою помилкою" ймовірне передання Південною Кореєю зброї Україні.

"Сподіваюся, що цього не станеться. Якщо це відбуватиметься, то тоді й ми теж будемо ухвалювати відповідні рішення, які навряд чи сподобаються сьогоднішньому керівництву Південної Кореї", – сказав нелегітимний російський президент.

Контекст:

Південна Корея надає Україні економічну й гуманітарну допомогу. Президент країни Юн Сок Йоль у січні 2023 року заявляв, що корейський закон, який забороняє постачання зброї країнам, котрі перебувають у стані конфлікту, "ускладнює" постачання зброї Україні.

18 червня 2024 року Путін уперше за 24 роки прибув у Пхеньян. Разом із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином він підписав договір про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ і КНДР, який передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників.