Маск може дістати роботу в Білому домі, якщо Трамп стане президентом США

Трамп відзначив здібності Маска "урізати бюджетні видатки"
Фото: EPA (архів)

Власник компаній Tesla Inc., SpaceX і соцмережі X американський мільярдер Ілон Маск може долучитися до роботи в Білому домі, якщо на майбутніх виборах президента США переможе кандидат від республіканців Дональд Трамп. Про це йшлося під час інтерв'ю Трампа й Маска 13 серпня в соцмережі X.

Під час бесіди Маск припустив, що він міг би працювати в комітеті, який стримував би державні видатки.

"Я думаю, було б чудово мати урядову комісію з ефективності, яка б розглядала ці речі й просто стежила за тим, щоб кошти платників податків витрачали за призначенням. І я був би радий допомогти в роботі такої комісії", – сказав Маск.

Трамп схвалив ідею мільярдера приєднатися до його команди й назвав Маска "чудовим економістом" і "найвеличнішим різаком" щодо скорочення видатків.

"Мені потрібен Ілон Маск! Мені потрібен хтось, у кого багато сили, сміливості й розуму", – наголосив Трамп.

Контекст:

Улітку 2022 року Трамп і Маск обмінялися образами: Трамп нецензурно висловився на адресу бізнесмена, а Маск сказав, що колишньому президентові час "пливти на захід сонця", повідомляло Reuters.

20 листопада 2022 року Маск заявив про розблокування в Х акаунта Трампа, котрого раніше забанили після штурму Капітолія і спроби скасувати результати виборів у США.

Трамп у березні 2024 року зустрічався з Маском у пошуках грошей на вибори, повідомляли ЗМІ. Маск до цього дотримувався незалежної позиції, роблячи пожертвування кандидатам від обох партій.

13 липня Bloomberg повідомило, що Маск пожертвував значну суму комітету політичних дій America PAC, який фінансує передвиборчу кампанію Трампа. Агентство звернуло увагу, що раніше Маск конфліктував із Трампом, а тепер вони "зблизилися": бізнесмен консультує політика у сферах електромобілів і криптовалют, і експрезидент, за словами Маска, може зателефонувати йому "раптово і без причини".