"Прийшла повістка – не піти було б соромно перед собою й сином". Засновник видавництва "Лабораторія" Мартинов мобілізувався у ЗСУ

Мартинов: А потім я повернуся з війни, і ми ще більше прискоримося
Фото: Anton Martynov / Facebook

Засновник українського видавництва "Лабораторія" й застосунку Librarius Антон Мартинов після отримання повістки мобілізувався у Збройні сили України. Про це він написав 16 травня у Facebook.

"Мобілізуюся до ЗСУ. Пройшов усі комісії, отримав документи. Незабаром очікується диджитал детокс у чоловічій компанії на природі, – написав він. – Прийшла повістка – не піти мені було б дуже соромно перед собою й сином. Тепер моя дружина візьме на себе додаткове навантаження по бізнесу і з дітьми. Батьки, звісно, теж допомагатимуть".

Мартинов зазначив, що 2024 року його видавництво не братиме участі у "Книжковому Арсеналі".

"Пропущу Aspen Action Forum, у якому ми партнери цього року. Сорі, колеги, але я вже сам собі не належу. Команди "Лабораторії" й Librarius продовжують працювати у штатному режимі, але вже без мого операційного залучення. Тепер ваша підтримка буде ще важливішою – куплена книжка собі чи на подарунок дозволить нам продовжувати діяльність у турбулентний час. А потім я повернуся з війни, і ми ще більше прискоримося", – додав він.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 8 травня 2024 року – до 11 серпня.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набуде чинності 18 травня. Крім того, Зеленський 2 квітня підписав закон про зниження граничного призовного віку в українську армію з 27 до 25 років. Він набув чинності 4 квітня.