Дрони атакували російський військовий аеродром у Єйську. Відео

Аеродром у Єйську знову атакували безпілотник
Фото: McLaud9404 / wikipedia.org (ілюстративне)

У місті Єйськ Краснодарського краю РФ уночі 21 червня пролунали вибухи, повідомляє російське видання Astra.

Видання, посилаючись на місцевих жителів, пише про пожежу в Єйську.

Astra нагадало, що в Єйську розташований російський військовий аеродром.

Telegram-канал "Крымский ветер", проаналізувавши супутникові знімки, заявив, що на аеродромі в Єйську зафіксовано кілька осередків пожежі. Загоряння, зокрема, виникли в районі будівель біля східного кінця злітно-посадкової смуги.

"Ці будівлі явно стосуються аеродрому, їхнє призначення невідоме", – уточнюють автори каналу.

OSINT-дослідник AvScanNZ в Х написав, що супутники NASA зареєстрували щонайменше три пожежі біля аеродрому в Єйську після ударів безпілотників. Удару, імовірно, завдали по 726-му навчальному центру ППО РФ, розташованому біля аеродрому, наголошують у пості.

Міноборони країни-окупанта РФ у Telegram заявило про нібито відбиту атаку безпілотниками в ніч на 21 червня. Зокрема, там стверджують, що ППО перехопила 70 безпілотників над територією тимчасово окупованого Криму й над акваторією Чорного моря, 43 – над територією Краснодарського краю й один – над територією Волгоградської області.

Українські військові чи спецслужби на момент публікації новини не коментували інформації про удари по Єйську. Аеродром у цьому місті 2024 року вже кілька разів атакували українські безпілотники, унаслідок принаймні однієї з атак, організованої ГУР МО (за даними джерел "Української правди" в розвідці), окупанти втратили кілька літаків.

Контекст:

Сили оборони України, розвідка й спецслужби неодноразово атакували російські аеродроми на території РФ і тимчасово окупованих територіях України, завдаючи по них ударів або влаштовуючи диверсії. Російські літаки й вертольоти пошкодили/знищили (або окупанти зазнали втрат у живій силі) на аеродромах у РостовіЕнгельсі, Бердянську й Луганську, Курській області, Криму, Калузькій областіПскові, Новгородській областіЧелябінську, Ахтубінську, Моздоку тощо.

Деяких атак на російські аеродроми Україна офіційно не визнала, зокрема, однієї з останніх – на аеродром Бельбек у районі тимчасово окупованого Севастополя (Крим). Тут 15 травня могли знищити три російські літаки.