Окупанти з дрона скинули вибухівку поблизу пункту видавання питної води в Херсоні, одна людина загинула, ще двох поранено

Росіяни атакували Херсон із БПЛА приблизно о 12.50 14 серпня, зазначили у прокуратурі
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Російські окупанти вдень 14 серпня атакували з БПЛА Херсон, є загиблий і поранені. Про це поінформували у прокуратурі області у Facebook.

За даними слідства, росіяни приблизно о 12.50 скинули вибухівку із дрона поблизу пункту видавання питної води в Херсоні.

"На жаль, травми, несумісні із життям, дістав чоловік, – написав у Telegram голова ОВА Олександр Прокудін. – Також до лікарні доставили 62-річного чоловіка. У нього – вибухова травма, ушкодження головного мозку, уламкові пораненням голови й церебральна кома. Ще один містянин 75 років дістав вибухову травму й уламкове поранення гомілки".

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року зазначав, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав та інші населені пункти Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є постраждалі й загиблі від російських ударів мирні жителі.