Нардеп Кучеренко звинуватив експерта з енергетики Харченка в маніпуляціях на темі імпорту

Олексій Кучеренко: Певна група осіб веде маніпулятивну гру навколо української енергетики
Фото: Олексій Кучеренко / Facebook

Український енергетичний експерт Олександр Харченко, який прогнозував зупинення імпорту електроенергії в Україну, маніпулює щодо цього питання. Про це заявив нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко, його заяву пресслужба політичної сили опублікувала у Facebook.

"НКРЕКП назвала маніпуляцією заяви про загрозу імпорту електроенергії з Європи. Протягом останніх місяців Харченко є одним із тих самих так званих експертів, які часто маніпулюють. Лист, про який говорить цей "експерт", є в мене. У ньому не йде мова про припинення імпорту електроенергії. Енергоком'юніті надало поради й рекомендації стосовно вирішення певних організаційних питань", – ідеться в заяві.

Кучеренко додав, що "після останнього кадрового рішення" певна група осіб веде маніпулятивну гру навколо української енергетики.

"Я б порадив їм це припинити. Як на мене, краще звернути увагу на непрості стосунки з Угорщиною і Словаччиною. Через ці країни йде основний імпорт електроенергії, а з їхнього боку здійснюється певний дипломатичний тиск, який пов'язаний із транзитом російського газу. Це непростий геополітичний процес, але я переконаний, що він не матиме негативного впливу на проходження зими", – зазначив політик.

Контекст:

Енергетичне співтовариство ЄС спростувало заяву Харченка, який прогнозував зупинення імпорту електроенергії в Україну. Харченко написав про це у своїй колонці для "Економічної правди". Енергетичне співтовариство опублікувало своє спростування на офіційному сайті.

ТСН наголосила, що напередодні заяву експерта Харченка про зупинення імпорту "активно використовувала російська пропаганда у своїх спробах посіяти паніку в українському суспільстві".