Уряд звільнив голову ДСНС Крука – Клименко

Крука звільнили з посади голови ДСНС України
Фото: rv.dsns.gov.ua

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про звільнення Сергія Крука з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив 25 серпня в Telegram міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Клименко поінформував, що виконання обов'язків голови ДСНС покладено на заступника керівника служби Володимира Демчука.

"Внутрішня перевірка у ДСНС завершена. За її результатами будуть прийняті додаткові кадрові рішення", – зазначив він.

Глава МВС наголосив, що ДСНС працює у штатному режимі.

Клименко анонсував "зміни" в ДСНС 4 серпня. "Щодо ДСНС. Найближчим часом оприлюднимо результати внутрішніх перевірок. Будуть зміни", – писав він у Telegram.

Це повідомлення Клименка з'явилося після того, як Печерський райсуд Києва 4 серпня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чотирьом посадовцям ДСНС, фігурантам у справі про падіння вертольота у Броварах Київської області.

Повітряне судно, яке належало службі, упало 18 січня біля дитячого садка в Броварах, виникла пожежа. Усі люди на борту загинули. Серед них було найвище керівництво МВС України: міністр Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін. Загалом, за даними ДСНС, унаслідок авіакатастрофи загинуло 14 людей.

Контекст:

Із 2015 року ДСНС очолював Микола Чечоткін. 10 листопада 2021 року Кабмін звільнив його з посади. 12 листопада як в.о. голови ДСНС відрекомендували Крука. Згодом він став повноцінним головою служби.

До цього призначення Крук був начальником ГУ ДСНС України у Рівненській області (із 2014 року). Крук народився в Рівному 1977 року. У нього звання генерал-майора служби цивільного захисту.