ЗМІ показали перші кадри ймовірного обміну в Туреччині засуджених між РФ, США, Білоруссю, Словенією і ФРН

Літаки РФ і США із бранцями сіли в аеропорту "Есенбога"
Фото: esenbogaairport.com

В аеропорту Анкари (Туреччина) відбувається обмін ув'язненими між країною-агресором РФ, США, Білоруссю, Словенією й Німеччиною. Про це повідомляє місцевий телеканал NTV.

За його даними, американські й російські літаки сіли в аеропорту "Есенбога".

У заяві турецької розвідки, яку цитує канал, ідеться, що турецька сторона "взяла на себе основну посередницьку роль в операції з обміну, яка є найбільшою за останній час".

Канал також публікує у Х відео з "Есенбога", де відбувається обмін.

Контекст:

Про ймовірний обмін утримуваними особами між Росією, США і, можливо, Німеччиною російські ЗМІ писали ще 30 липня, коли зник зв'язок із не менш ніж сімома політв'язнями, яких утримували в російських в'язницях.

1 серпня західні інформагентства повідомили про початок обміну утримуваними особами між США і РФ, також американські ЗМІ писали про участь Німеччини в обміні, але пізніше видалили цю інформацію.

Видати США планують, за даними ЗМІ, репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича й колишнього морського піхотинця Пола Вілана, яких обвинувачують у РФ у шпигунстві, російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзу, котрого засудили до 25 років у справі про "воєнні фейки", участь у діяльності "небажаної" організації і держзраду, журналістку "Радио Свобода" Алсу Курмашеву, яку засудили до шести з половиною років колонії у справі про "фейки", а також громадянина Німеччини Ріко Крігера, якого нещодавно засудили до страти в Білорусі нібито за тероризм, його помилував самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Загалом обмін стосується 24 осіб, повідомив CNN.

За даними Reuters, Росії в межах обміну можуть повернути кілера Вадима Красікова, котрий відбуває у ФРН довічне ув'язнення, а також росіян Володимира Дунаєва і Романа Селезньова, які перебувають під вартою у США за обвинуваченням у кіберзлочинах.