Ломаченко нокаутував Камбососа і став чемпіоном світу. Після перемоги він вийшов у ринг із прапором України

Ломаченко виборов вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі, Камбосос (унизу) здався в 11-му раунді
Фото: EPA

Український боксер, ексчемпіон світу за версіями WBO, WBА і WBС Василь Ломаченко 12 травня у Перті (Австралія) переміг колишнього абсолютного чемпіона світу в легкій вазі австралійця Джорджа Камбососа у поєдинку за вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі, повідомляє Tribuna.com.

В 11-му раунді Ломаченко відправив Камбососа в нокдаун, той піднявся, але згодом знову опинився на канатах, його команда викинула білий рушник, і рефері зупинив бій.

Зазначено, що Ломаченко виборов вакантний титул чемпіона світу за версією IBF у легкому дивізіоні, а також відібрав титул IBO у Камбососа.

Для українця це перша дострокова перемога із червня 2021 року. Камбосос водночас уперше у кар'єрі програв достроково.

До бою з Камбососом у Ломаченка на професійному рингу було 17 перемог (11 нокаутом), три поразки. В австралійця, відповідно, 21 перемога (10 нокаутом) і дві поразки.

Промоутерська компанія Top Rank Boxing в Х показала фрагмент бою, коли Камбосос дістав нокдаун і нокаут.

На оголошення результату бою Ломаченко вийшов у ринг, накинувши на плечі український прапор, і тричі перехрестився. Перед боєм він вийшов у ринг у халаті із зображенням Ісуса Христа.

"Хочу подякувати нашому Богу Ісусу Христу. Дуже вдячний. Сьогодні я знову чемпіон світу. Цей титул і бій для мого батька", – сказав українець, ставши чемпіоном.

Контекст:

Ломаченко – дворазовий олімпійський чемпіон 2008-го (Пекін) і 2012 (Лондон) року, дворазовий чемпіон світу 2009-го і 2011 року, чемпіон Європи 2008 року серед аматорів.

Чемпіон світу в напівлегкій вазі за версією WBO (2014–2016), у другій напівлегкій вазі за версією WBO (2016–2018), у легкій вазі за версіями WBA (2018–2020), WBO (2018–2020), WBC (2019–2020).

У травні 2023 року Ломаченко програв Девіну Гейні (США) поєдинок за звання абсолютного чемпіона у легкій вазі.

27 лютого 2022 року, після повномасштабного нападу Росії на Україну, мер міста Білгород-Дністровський Віталій Граждан говорив, що Ломаченко вступив до лав територіальної оборони. У вересні він присвятив одну з перемог на рингу українському народу й заявив, що "гордо несе прапор щоразу", коли виходить на бій.

Перед цим, 2021 року, боксер двічі потрапляв у скандали через вихід на ринг без українського прапора. Того самого року боксер надіслав свої медалі в Росію – щоб у російській майстерні їх переплавили на хрестик для батька.

У 2020 році Ломаченко потрапив у скандал, розмістивши у своєму Instagram відео з каналу "Корсунская пустынь", у якому фігурували бійці російського загону спецпризначення, а в титрах було вказано подяку "ввічливим людям". Того самого року вийшов російський фільм "Здравствуй, брат, Христос воскресе!", де Ломаченко заявляв, що для нього Україна, Росія та Білорусь – це "єдиний народ". Після цього його занесли в базу "Миротворця".