Через учорашні обстріли серйозно пошкоджено енергетичну інфраструктуру Херсона, 70% абонентів залишилися без світла – ОВА

Енергетики вже працюють на місцях прильотів
Фото: depositphotos.com

Російські окупанти масованим обстрілом 26 грудня серйозно пошкодили енергетичну інфраструктуру Херсона. Про це в Telegram уранці 27 грудня повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Через учорашні російські обстріли сильно постраждала енергетична інфраструктура Херсона. Без електропостачання залишаються 70% абонентів", – зазначив Прокудін.

За його словами, енергетики вже працюють на місцях прильотів. Зараз визначають ступінь пошкоджень, після цього одразу розпочнуть аварійно-відновлювальні роботи.

"Поки що назвати терміни їх завершення складно. Однак фахівці роблять усе можливе й неможливе, аби скоріше повернути світло", – наголосив голова ОВА.

Контекст:

Російські окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область у лютому – березні 2022 року. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону. Зокрема, окупанти застосовують безпілотники.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 27 вересня зазначив, що останнім часом Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. У річницю звільнення Херсона від російських окупантів, 11 листопада, Зеленський пообіцяв, що сили оборони дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону і Херсонській області.

У вечірньому зверненні 26 грудня Зеленський повідомив про обстріл окупантами евакуаційного поїзда на вокзалі в Херсоні. Він наголосив, що на місці було багато цивільних осіб.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що внаслідок ворожого обстрілу загинув поліцейський, який допомагав людям евакуюватися з міста. Ще двоє цивільних і двоє поліцейських дістали поранення.