"Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об'єктів". Шмигаль розповів, як Україна готується до зими

Україна формує багаторівневий захист для енергетичних об'єктів
Фото: depositphotos.com

Ремонтна кампанія об'єктів тепло- й енергопостачання триває за планом. Про це 13 серпня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

"Готуємося до зими. Розуміємо високу ймовірність, що росіяни продовжать масштабні атаки на енергосистему", – написав Шмигаль.

Він поінформував, що стосовно АЕС відремонтовано п'ять атомних блоків, іще чотири – у ремонті, щодо ТЕС відремонтовано 62% енергоблоків від запланованих, щодо ТЕЦ – 70%. Відремонтовано й зараз у ремонті 32 агрегати ГЕС, додав він.

"Укренерго" майже на 80% відремонтувала магістральні мережі, а високовольтні підстанції вже відновлено до рівня довоєнного стану, зазначив прем'єр.

"Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об'єктів. Розширюємо програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні, яку уряд реалізує спільно з Євросоюзом. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші", – повідомив Шмигаль.

Мета уряду – замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему, додав він.

Контекст:

Україна витримала російські удари по інфраструктурі, пройшла зиму й розпочала підготовку до наступного опалювального сезону, заявив 1 березня президент України Володимир Зеленський.

У Міністерстві енергетики України зазначили 4 березня, що Україна виходить з опалювального сезону з профіцитом потужностей і достатніми запасами енергоресурсів, незважаючи на атаки країни-окупанта РФ.

30 липня Шмигаль говорив, що Україна на 60% готова до опалювального сезону.

Віцепрем'єр-міністр із питань відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков запевнив, що Україна до 1 жовтня буде технічно готова до початку опалювального сезону.