РФ і далі завдає ракетно-бомбових ударів по Україні, безуспішно намагається захопити Попасну та Рубіжне – Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили вісім атак російських окупантів на Донбасі за добу
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook (архів)
Протягом доби 14 квітня російські окупаційні війська продовжили завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі в Україні. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил, опублікованому у Facebook.

Інших деталей про удари Генштаб не навів.

Ситуація на північному та слобожанському напрямках учора не змінилася, на волинському та поліському напрямках окремі підрозділи збройних сил Білорусі "виконують завдання щодо прикриття" кордону між Україною та Білоруссю на ділянці в Гомельській і Брестській областях Білорусі, указано у зведенні.

На південнобузькому напрямку окупанти намагаються проводити фортифікаційне обладнання позицій, поповнюють запаси палива, зброї та ведуть повітряну розвідку, використовуючи безпілотні літальні апарати (в Одеській області ЗСУ цієї ночі збили "Орлан", розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук).

"На донецькому і таврійському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на спробах захоплення населених пунктів Попасна та Рубіжне. Успіху не має. Так, на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено чотири танки, шість бронетранспортерів, чотири бойові машини піхоти, а також одну артилерійську систему супротивника", – додали в Генштабі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Сьогодні розпочалася 51-ша доба повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Росія розпочала війну проти України 24 лютого. Президент РФ Володимир Путін називає її "спецоперацією".

На початку квітня РФ вивела війська з північних областей України. За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія перегруповує свої війська та зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької і Луганської областей. 14 квітня у Пентагоні повідомили, що перші підрозділи російських військ, які покинули північ України, почали з'являтися на Донбасі.