Північна Корея хоче стати ядерною наддержавою – Кім Чен Ин

КНДР погрожує ядерною зброєю
Фото: kcna.kp

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що КНДР прискорюватиме кроки, щоб стати військовою наддержавою з ядерною зброєю, і не відкидатиме її застосування в разі нападу ворогів. Про це 8 жовтня з посиланням на Корейське центральне інформаційне агентство пише агентство Reuters.

Кім Чен Ин, виступаючи в університеті національної оборони, наголосив, що "кроки КНДР до того, щоб стати військовою наддержавою, ядерною державою стануть ще швидшими", пише агентство.

У своїй промові лідер КНДР згадав президента Південної Кореї Юн Сук Йоля, звинувативши Сеул нібито в змові з Вашингтоном із метою дестабілізації регіону.

Кім Чен Ин зазначив, що його країна "не має жодного наміру" нападати на Південну Корею, але наголосив, що в разі нападу на його країну він не відкидає застосування ядерної зброї.

"Якщо вороги спробують застосувати силу проти нашої країни, військові Республіки без вагань застосують усю наступальну міць. Це не відкидає застосування ядерної зброї", – наголосив Кім Чен Ин.

Контекст:

Північна Корея регулярно заявляє про свій "безперечний статус ядерної держави" й улаштовує регулярні пуски балістичних ракет у бік Східного й Жовтого морів.

9 березня 2023 року КНДР провела навчання, які імітують напад на Південну Корею. 28 березня КНДР провела випробування ядерного підводного дрона й балістичної ракети з імітацією ядерного заряду.

10 квітня у Пхеньяні заявили, що випробували ядерний підводний безпілотник19 липня північнокорейська армія здійснила запуск двох балістичних ракет.