Путін уперше за 24 роки прибув до КНДР

У межах візиту ймовірне підписання договору про стратегічне партнерство між РФ і КНДР
Фото: EPA

Нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін, якого розшукує Міжнародний кримінальний суд, 18 червня прибув із робочим візитом до Північної Кореї. Про це повідомило пропагандистське агентство "РИА Новости" в Telegram.

Як зазначають пропагандисти, Путіна в аеропорту зустрів лідер КНДР Кім чем Ин.

У межах візиту ймовірне підписання договору про стратегічне партнерство між країнами, розпорядження щодо якого напередодні підписав Путін, відповідне фото опублікувало агентство.

Контекст:

У січні 2023 року США оприлюднили докази того, що Північна Корея забезпечує зброєю країну-агресора РФ. КНДР це заперечує і звинувачує США в "поширенні чуток".

У листопаді Bloomberg і Associated Press із посиланням на джерела повідомили, що Північна Корея із серпня передала РФ понад 1 млн артилерійських боєприпасів, а також балістичні ракети малої дальності, протитанкові ракети, переносні зенітні ракетні комплекси, гвинтівки, міномети тощо.

РФ уже отримала десятки балістичних ракет і пускових установок від КНДР, 4 січня 2024 року написала The Wall Street Journal із посиланням на неназваних американських посадовців. The Washington Post із посиланням на дані розвідки США зазначила, що РФ почала запускати по Україні балістичні ракети, які передала Північна Корея. Цю інформацію підтвердили в Білому домі.

Північна Корея доправила в Росію вже 1,5 млн артилерійських боєприпасів, повідомив 23 лютого 2024 року заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

У лютому начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що Північна Корея є найбільшим постачальником зброї в Росію.

За даними української прокуратури станом на середину березня, Росія вже не менше ніж 50 разів використовувала ракети виробництва Північної Кореї для обстрілів у шести регіонах України.