У Байдена у "критичний момент виборів" виявили COVID-19

Востаннє про інфікування Байдена коронавірусом повідомляли 2022 року
Фото: ЕРА

17 липня у президента США Джо Байдена виявили коронавірусну інфекцію. Про це глава Білого дому повідомив у соцмережі Х.

"Сьогодні вдень у мене позитивний результат тесту на COVID-19, але я почуваюся добре. [...] Я ізолююся й далі працюватиму для американського народу", – написав він.

Лікар Байдена повідомив, що у 81-річного президента, який повністю вакцинований, фіксували легкі симптоми захворювання і він уже отримує противірусний препарат "Паксловід", інформує CNN.

Сам президент заявив журналістам, що "почувається добре", і підняв великий палець вгору. Байден вирушив до своєї резиденції у штаті Делавер.

CNN звертає увагу, що виявлення COVID-19 завадило Байдену брати участь в основному передвиборчому заході у Лас-Вегасі, від якого залежить підтримка латиноамериканських виборців у "критичний момент виборів".

Контекст:

Востаннє про коронавірусну інфекцію в Байдена повідомляли 2022 року. Її підтвердили 21 липня. 26 липня лікар президента повідомив, що Байден пролікувався від коронавірусної хвороби.

27 липня Байден дістав негативний результат тесту на COVID-19. Проте 30 липня тест Байдена на COVID-19 знову виявився позитивним.