вернуться на
$39.67 €42.52
menu closed
menu open
weather +11 Киев

"Возможно, небольшой covidік". Сеничкин рассказал, как сдавал тест на коронавирус

Сеничкин: Поднялась температура, болело горло, начался сухой кашель, тело ломило, была слабость
Фото: ruslan_senichkin / Instagram

Телеведущий Руслан Сеничкин сожалеет, что самостоятельно отправился в инфекционное отделение киевской Александровской больницы, почувствовав симптомы коронавируса. 

40-летний телеведущий Руслан Сеничкин самостоятельно приехал в инфекционное отделение киевской Александровской больницы, заподозрив у себя симптомы коронавируса. Врачи согласились его принять со второй попытки, сообщил он в Instagram.

"С позапрошлой пятницы почувствовал ухудшение, в воскресенье незначительно поднялась температура, болело горло, начался сухой кашель, тело ломило, была слабость. Каждый час состояние ухудшалось", – описал симптомы Сеничкин.

По словам ведущего, не выдержав, он самостоятельно отправился в больницу, чтобы сдать тест и пройти осмотр.

"Со второй попытки врачи согласились принять. Доктор сказал, что я совершил ошибку, так как есть процедура – я должен был вызвать "скорую" или позвонить семейному врачу", – сообщил ведущий. 

Тест на коронавирус Сеничкину не сделали, отправив домой лечиться. 

"На днях встретился на работе с доктором. Она сказала, что, возможно, я пережил небольшой covidік", – резюмировал он. 

View this post on Instagram

З позаминулої п’ятниці на суботу відчув погіршення стану. В неділю відчутно пережив такі симптоми: незначне підвищення температури, знобило, горло дерло, сухий кашель, очі трохи червоні, тіло ломило, безсилля... Щогодини гіршало. Не витримав. Поїхав в Олександрівську лікарню (інфекційне відділення), щоб зробили огляд чи тест. З другої спроби лікарі (дякую) погодились оглянути. Важливо. Лікар сказав, якщо 5 днів поспіль симптоми повторюються і стає гірше - це знак. Тоді бити в набати. Перші ж дні - це може бути застуда, ангіна, будь-що, але не надто серйозне (питання: а що ж серйозне, бо кожен відчуває нині катастрофу при легких навіть ознаках). Далі лікар сказав, що я зробив помилку, адже приїхав сам. Є процедура. Мав викликати швидку, або сімейного лікаря чи діяти через страхову. Я сказав, що нікому не хотів робити «гємор», тому я тут. Виписали направлення, але треба було постежити за станом наступні дні. Походу купив поблизу в аптеці противірусне і вітаміни. Зрозумів (підказали), що найбільше шансів підчепити вірус саме в лікарні, тому їхати при перших ознаках - це помилка. ГРВІ можна перенести в самізоляції. Днями в ефірі зустрівся з лікарем-інфекціоністкою Катериною Булавіновою. Поза кадром вона сказала, що можливо пережив невеликий “covidік». Але не варто при перших симптомах одразу напрягати лікарів, які зараз переобтяжені порятунком людей з тяжкими випадками. Організм у кожного спрацьовує індивідуально і по-різному. Але не хочеться чекати найгіршого.

A post shared by Руслан Сенічкін * (@ruslan_senichkin) on

Сдать тест на коронавирус Сеничкин смог на работе 8 апреля.

"Сегодня на роботе прошел экспресс-тест. Одна полоска показала, что все хорошо. Я сделал ошибку, что поехал к врачам, почувствовав симптомы коронавируса. Настаиваю – этого делать не надо, не напрягайте врачей", – заявил ведущий. 

View this post on Instagram

Все ок. Моя історія - минула. Майже 2 тижні тому не було нічого, що могло б натякати на діагноз з COVID-19. На роботі пройшов тоді експрес-тест. Одна смужка показала, що все ок. Я зробив помилку, що поїхав до лікарів при очевидних симптомах. Наполягаю - не треба цього робити, адже у всіх по-різному може плинути ГРВІ. Імунна система спрацьовує різно. Я наголосив (!) - не навантажуйте лікарів, як зробив це я (в них купа набагато тяжких пацієнтів). Пс. Сьогодні в ефірі @snidanok розповідали про те, як працюють експрес-тести. У нас був представник Центру громадського здоров’я МОЗ України, який запевнив, що скоро такі тест-системи з'являться в аптеках. Втім, зараз їх можна придбати в інтернеті. . Бажаю всім однієї смужки.

A post shared by Руслан Сенічкін * (@ruslan_senichkin) on


Вспышка коронавирусной инфекции COVID-19 началась в декабре 2019 года в Китае. 11 марта Всемирная организация здравоохранения объявила распространение коронавируса пандемией.

По данным американского Университета Джонса Хопкинса на 8 апреля, общее количество инфицированных в мире превысило 1,43 млн человек, из них более 301 тыс. выздоровели, а 82 133 человека умерли.

В Украине коронавирус выявлен у 1688 человек, из которых 52 скончались, 35 выздоровели.