Росіяни скинули хімічну речовину на блокпост у Херсонській області, постраждали поліцейські

Правоохоронці дістали хімічні опіки слизової оболонки очей і дихальних шляхів
Фото: depositphotos.com

Військові країни-агресора РФ атакували дронами з хімічною речовиною блокпост у Бериславі Херсонської області. Про це 27 жовтня повідомила пресслужба Національної поліції України.

Правоохоронці розповіли, що внаслідок атаки постраждали поліцейські.

"У результаті скиду з безпілотника вибухового пристрою хімічні опіки слизової оболонки очей і дихальних шляхів отримали троє поліцейських віком 37, 38 і 47 років", – ідеться в повідомленні.

Зараз загрози життю постраждалих немає, додали в поліції.

Загалом протягом доби окупанти з артилерії, мінометів, танків і безпілотників атакували Херсон і 14 населених пунктів області. Унаслідок обстрілів троє людей загинули, ще 10 дістали поранення.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року зазначав, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є потерпілі й загиблі від російських ударів мирні жителі.