вернуться на
$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +11 Киев

Джамала примерила традиционный украинский свадебный наряд

Джамала примерила традиционный украинский свадебный наряд Джамала снялась для календаря "Щирі"
Фото: jamalajaaa / Instagram

Украинская певица Джамала продемонстрировала традиционный украинский костюм и венок.

Украинская певица крымскотатарского происхождения Джамала продемонстрировала образ для календаря "Щирі". Фото в национальном украинском костюме она разместила в Instagram.

"Каждый месяц в календаре посвящен традиционному украинскому празднику, на что указывают атрибуты и элементы одежды. Определенные месяцы календаря приурочены наиболее ожидаемому в каждой семье событию – свадьбе. Ранее девушку наряжали в щедро украшенный венок, как символ девичества и красоты. На мне свадебный наряд, Черкасская (ныне Полтавская) область", – написала она.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Я дуже щаслива прийняти участь в цьому проекті . Тематика календаря на 2019 рік “Щирі. Свята”. Цей проект починався як соціальна ініціатива. Організатори хотіли показати яким красивим може бути український костюм та зібрати кошти на благодійність. Зараз “Щирі” – це вже традиція. Через вбрання, прикраси, символи ми розповідаємо історію свят, говоримо про родинні цінності, обряди. Окрім цього, “Щирі” зроблять свій внесок у збереження української національної спадщини. Цього року ми реалізуємо проект у партнерстві з Національним центром народної культури "Музей Івана Гончара". Саме на його підтримку буде передано увесь прибуток від продажу благодійного календаря. Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу, на що вказують атрибути та елементи вбрання. Певні місяці календаря приурочено до найбільш очікуваної у кожній родині події – весілля. Раніше дівчину вбирали у щедро оздоблений вінок, як символ дівоцтва та краси. На мені весільний строй, Черкащина (нині Полтавська обл.) Виставка проекту “Щирі” відкриється 14 листопада у Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара", а благодійний календар можна уже зараз замовити за посиланням у моєму сторіс. Круто , скажіть? @yaroslavagres @buro247ua @kamenska.n @natalibraslavich @sashatodorchuk @domosfera_kiev @natali_kravets

Публикация от Jamala (@jamalajaaa)

Календарь "Щирі" посвящен традиционному наряду и украинским праздникам. Деньги от его продажи будут переданы Национальному центру народной культуры "Музей Ивана Гончара".

Также свой образ для этого проекта показала Onuka.

Другие фото можно посмотреть ЗДЕСЬ.