ВАКС почав розгляд справи ексголови Верховного Суду Князєва по суті – САП

У березні САП скерувала до суду справу Князєва про хабар
Фото: Верховний Суд / Facebook (архів)

Вищий антикорупційний суд 28 серпня почав розгляд по суті справи стосовно колишнього голови Верховного Суду України, якого обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Про це повідомляють у Facebook Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як розповіли в САП, під час судового засідання прокурор оголосив обвинувальний акт, після чого сторони виступили зі вступними промовами.

Зазначають, що суд також розпочав дослідження матеріалів, які надала сторона обвинувачення.

Наступне засідання суду призначено на 10.00 9 вересня.

У березні САП скерувала до суду справу ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва про хабар.

Контекст:

15 травня 2023 року ЗМІ повідомили, що НАБУ затримало на хабарі голову Верховного Суду. Того самого дня ввечері НАБУ і САП поінформували, що викрили масштабну корупцію у ВС. Як повідомили в НАБУ, ідеться про хабар у розмірі $2,7 млн, із яких $1,8 млн було призначено для представників Верховного Суду, ще $900 тис. – для посередників.

16 травня 2023 року Верховний Суд висловив голові Князєву недовіру і звільнив його з посади голови. Згодом Князєву оголосили підозру. Суд його заарештував, але в січні 2024 року за Князєва внесли заставу в розмірі 18,2 млн грн, після чого він вийшов із-під варти.

У травні суд звільнив Князєва від зобов'язання носити електронний браслет.

Крім того, у грудні Печерський суд визнав ексголову ВС винним у порушенні закону, який забороняє суддям отримувати цінні подарунки. За інформацією НАЗК, він орендував квартиру на 133 м&³2; у центрі Києва за 1 тис. грн на місяць.