"Чорний день російського терору". Рік тому окупанти масовано обстріляли Херсон, жертвами атаки стало 10 людей

За словами Прокудіна, під час атаки окупанти завдали по Херсону 41 удару
Фото: Прокудін Олександр - Офіційна сторінка / Telegram (архів)

Рік тому, 24 грудня 2022-го, російські окупанти масовано обстріляли Херсон. Тоді ворожа атака забрала життя 10 жителів міста, повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Ця дата – чорний день російського терору для вільного Херсона. Вияв безмежного цинізму та нелюдства росіян. 24 грудня 2022 року. Субота. Херсонці у передноворічних клопотах. 41 удар. Скрізь біль і розпач", – написав Прокудін у роковини атаки російських загарбників.

За його даними, 62 мирні жителі тоді дістали поранення.

"Помстимося. Ми ніколи не забудемо цей жахливий злочин. І Росія обов'язково за нього відповість. Як і за вчорашній акт терору!" – наголосив голова ОВА.

Контекст:

Російські окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область у лютому – березні 2022 року. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону. Зокрема, окупанти застосовують безпілотники.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 27 вересня зазначив, що останнім часом Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. У річницю звільнення Херсона від російських окупантів, 11 листопада, Зеленський пообіцяв, що сили оборони дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону та Херсонській області.