Унаслідок атаки на Крим у ніч на 30 жовтня пошкоджено комплекс C-300 – росЗМІ

За даними росЗМІ, у районі Саки – Євпаторія могло бути пошкоджено російський ЗРК С-300
Фото: mil.ru (архів)

Унаслідок української атаки в тимчасово окупованому Криму в ніч на 30 жовтня було пошкоджено російський зенітний ракетний комплекс C-300. Про це пише 31 жовтня російське видання Astra, посилаючись на невказані джерела.

Astra уточнює, що атака сталася приблизно о 6.00 30 жовтня біля села Молочне Сакського району. Там розташовані комплекси протиповітряної оборони міноборони РФ.

"Унаслідок атаки пошкоджено ЗРК С-300, знищено дизель-генератор. Попередньо, постраждалих немає", – ідеться в повідомленні.

Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомляло, що в ніч на 30 жовтня сили оборони України завдали удару по стратегічному об'єкту системи російської ППО в Криму. Інших подробиць атаки не наводили.

Astra 30 жовтня стверджувало, що ракетну атаку було здійснено по розташуванню ракетного зенітного полку ППО міністерства оборони РФ неподалік села Оленівка.

Контекст:

Восени Україна здійснила кілька успішних атак на об'єкти окупантів у Криму та кораблі РФ у Чорному морі.

У Севастополі в ніч на 13 вересня пролунали потужні вибухи. У ГУР заявили, що внаслідок українського удару по судноремонтному заводу в Севастополі пошкоджень зазнали російський підводний човен і великий десантний корабель. Представник ГУР Андрій Юсов уточнив, що уражено ВДК "Минск" і підводний човен "Ростов-на-Дону". За даними Sky News, Україна застосувала британські ракети Storm Shadow. Видання Defense Express уточнило, що українська атака стала першим в історії ударом крилатими ракетами по підводному човну, до того ж одразу результативним. Юсов підкреслив, що і корабель, і підводний човен дістали серйозні пошкодження.

Уранці 14 вересня потужні вибухи прогриміли біля Євпаторії. Міністерство оборони країни-агресора РФ стверджує, що російська система протиповітряної оборони у Криму нібито збила 11 безпілотників літакового типу. Джерела в СБУ повідомили "ГОРДОН", що біля Євпаторії українські військовослужбовці знищили російський комплекс ППО С-400 "Тріумф" вартістю $1,2 млрд.

Увечері 14 вересня стало відомо, що сили оборони України на початку дня успішно атакували два судна окупантів у Чорному морі. За даними ГУР, ідеться про патрульні кораблі "Василий Быков" і "Сергей Котов", щонайменше, один із них зазнав пошкоджень.

20 вересня ЗСУ завдали удару по командному пункту Чорноморського флоту РФ у районі Верхньосадового поблизу тимчасово окупованого Севастополя. За даними СБУ, у цей момент там перебували командири окупантів.

У ніч на 21 вересня українські сили завдали масштабного удару по російському військовому аеродрому Саки у районі Новофедорівки.

22 вересня було завдано ракетного удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Російське військове командування підтвердило удар, офіційно визнавши зниклим безвісти одного російського військовослужбовця. У Силах спеціальних операцій України повідомили, що Повітряні сили ЗСУ уразили штаб ЧФ під час наради командування (військовослужбовці ССО передали ПС ЗСУ дані для удару).

У ніч на 18 жовтня пролунали вибухи в районі Євпаторії.