Глава МВС України анонсував зміни у ДСНС

Клименко не розповів подробиць анонсованих змін
Фото: МВС України / Тelegram

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував зміни у складі Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Про це він написав у Telegram 4 серпня.

"Щодо ДСНС. Найближчим часом оприлюднимо результати внутрішніх перевірок. Будуть зміни", – написав він.

Інших подробиць Клименко не навів.

Контекст:

3 серпня ДБР оголосило чотирьом посадовим особам управління авіації ДСНС і спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту про підозру в порушенні правил безпеки польотів, що спричинило загибель людей і велику матеріальну шкоду (ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України). Начальника служби безпеки польотів цього ж загону повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). У ДСНС повідомляли, що їх усунуть.

Печерський райсуд Києва 4 серпня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чотирьом посадовцям ДСНС, фігурантам у справі про падіння вертольота у Броварах, і цілодобовий домашній арешт – п'ятому.

Уранці 18 січня біля дитячого садка у Броварах упав вертоліт, виникла пожежа.

Гелікоптер належав Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України. Усі люди на борту загинули. Серед них було найвище керівництво МВС України: міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович. Усього на борту було 10 осіб.

Загалом, за даними ДСНС, унаслідок авіакатастрофи загинуло 14 людей. Серед загиблих – чотири жінки й малолітня дитина, які прийшли до дитсадка. 31 особа, серед яких 13 дітей, дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Нинішній глава МВС Ігор Клименко в інтерв'ю, опублікованому 23 лютого, припускав, що розслідування завершать "за місяць-півтора".

СБУ інформувала, що розглядає кілька версій, серед яких порушення правил польоту, технічна несправність вертольота, навмисні дії задля знищення транспортного засобу. У липні генпрокурор України Андрій Костін сказав, що версії про диверсію чи замах на керівництво МВС не підтвердили.