Коломойського привезли на розгляд апеляції. Його прийшли підтримати Мосейчук, Мазур та ексміністр Ткаченко. Фото, відео

Коломойський перебуває під арештом із 2 вересня
Фото: Ян Доброносов / Facebook

Київський апеляційний суд 25 вересня розгляне апеляцію захисту Ігоря Коломойського на його арешт. Фотограф Ян Доброносов опублікував у Facebook відео, як бізнесмена завели в суд.

Коломойський пройшов у будівлю під конвоєм і з руками за спиною.

У залі суду Коломойський сказав журналістам, що умови тримання в СІЗО в нього "нормальні". На запитання, на що він очікує від апеляції, бізнесмен відповів: "Справедливості".

Центр протидії корупції пише, що на засідання прийшли ведучі телеканала "1+1" Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов та інші, а також колишній глава каналу – ексміністр культури України Олександр Ткаченко. Їхні фотографії, зроблені в залі суду, опублікував Доброносов. 

Контекст:

Коломойський перебуває під арештом у справі про шахрайство й відмивання коштів на суму 570 млн грн. 7 вересня САП і НАБУ оголосили йому про нову підозру – у заволодінні 9,2 млрд грн із коштів "ПриватБанку".

15 вересня Коломойського повідомили ще про одну нову підозру: за статтями про незаконні дії з платіжними картками, електронними грошима або іншими засобами доступу до банківських рахунків; заволодіння чужим майном унаслідок зловживання службовим становищем; легалізації коштів, одержаних у злочинний спосіб.

15 вересня суд переобрав запобіжний захід Коломойському, збільшивши заставу з майже 510 млн грн до 3,891 млрд грн. Призначена судом нова застава бізнесмену – рекордна в історії України. Станом на середину червня найбільшими заставами були 523 млн грн для голови Державної фіскальної служби України у 2015–2017 роках Романа Насірова (пізніше заставу зменшили до 131 млн грн) та 402 млн грн для колишнього заступника міністра оборони Вячеслава Шаповалова, повідомляло видання "Слово і діло".