Challenger, Leopard, Patriot. "Укрпошта" випустить марки на честь найкращої зброї від союзників

Гроші за куплені марки "Укрпошта" скерує на допомогу ЗСУ
Фото: ukrposhta.ua

"Укрпошта" випустить блок марок "Зброя перемоги. Світ з Україною" на честь зразків зброї, отриманої Україною від західних союзників, які стали культовими. Про це повідомив у Telegram генеральний директор підприємства Ігор Смілянський.

За його словами, до серії входитимуть марки із зображеннями танків Challenger 2, Leopard 2, ЗРК Patriot, гармат CAESAR і БМП M2 Bradley. Кошти від продажу підуть на купівлю дронів для української армії.

"Назви, які відтепер знайомі всім. Назви, які з острахом та заздрістю звучать на пропагандистських каналах, бо всі знають, як ця техніка показує себе у бою", – написав Смілянський.

"Ракетну серію" із зображенням ATACMS, Storm Shadow, TAURUS також планують, зазначив він.

"Чесно кажучи, я уявляю, як важко нашим дипломатам отримувати зброю, бо навіть нам отримати всі погодження на цю марку зайняло багато часу. Колись про рівень цих погоджень можна буде написати книгу", – додав глава "Укрпошти".

Замовити блок можна на сайті держкомпанії. У відділеннях продажі розпочнуться 29 вересня.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії "Укрпошта" випустила понад 10 марок на військову тематику. Серед них – "Русскій воєнний корабль, іді …" (цією фразою один з українських військових на острові Зміїний відповів на пропозицію екіпажа флагмана ЧФ РФ крейсера "Москва" здатися), "Російський військовий корабель… все!", присвячена потопленню крейсера "Москва", а також "Кримський міст на біс", присвячена вибуху на мосту з окупованого Криму до Росії, на честь роботи Служби безпеки України та оновленого пам'ятника "Батьківщині-матері" в Києві.

У вересні "Укрпошта" оголосила про випуск першого за час повномасштабної війни маркованого конверта. На ньому зображено президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, якого бере за плече український захисник. Також на ньому розміщено напис "Ласкаво просимо до пекла".

Наклад деяких марок становив 5 млн екземплярів, тоді як до повномасштабної війни, як розповів "Немецкой волне" заступник голови Київського товариства філателістів Вадим Іщенко, він не перевищував 120 тис. штук.

У липні 2023 року марка "Русскій воєнний корабль, іді …" здобула найвищу нагороду міжнародної філателістичної премії "Азіаго" (Італія). В "Укрпошті" зазначили, що організатори називають її "філателістичний Оскар".